“De tip van de IK-BV zette me aan het denken, en doen!”

Elma Maaskant – Founder Creative Cosmetics

‘Als kind kon ik al heel goed visualiseren. Ik maakte plaatjes van hoe ik wilde dat mijn leven er later uit zou zien. Een huis bij het strand met een open haard. Plus een goedlopend bedrijf. Dat is allemaal uitgekomen. Ook al had ik tot voor kort nog nooit van het universum gehoord, was ik er blijkbaar van nature al goed in om mijn droomleven te creëren.

Er was alleen één punt waarbij dit niet opging, namelijk in mijn strijd met de kilo’s. En dat zat me echt dwars. Van verschillende kanten hoorde ik over Michael Pilarczyk. Die DJ van vroeger die nu ‘iets’ met mindset doet. Ik raakte nieuwsgierig en zocht hem via internet op. Zijn filmpjes spraken mij meteen aan en ik schreef me in voor de Masterclass in juli 2016.

Ik had mijn hulpvraag vooraf ingestuurd. Toen ik tijdens de Masterclass op het podium gevraagd werd om over mijn struggle te vertellen voelde ik me vreselijk. Daar stond ik dan, met vijftig kilo te veel. Dit keer kon ik me niet verschuilen door alleen over mijn bedrijf praten. Nee, dit werd persoonlijk. Ik kon wel door de grond zakken.

Michael gaf me als tip om naast mijn bestaande onderneming de IK-BV te starten. Dit is de BV waarin je tijd, geld en energie investeert in jezelf. Wat een eyeopener! Nu ik er op deze manier naar kon kijken, werd het makkelijker voor me om bewust te kiezen voor het welzijn van mijn lichaam en geest, en daar tijd voor vrij te maken.

Ik ging gezonder en regelmatiger eten, meer bewegen en viel snel twaalf kilo af. Sinds kort heb ik me zelfs ingeschreven bij een sportschool. Eerst wilde ik voor een goedkoop abonnement gaan, maar ik heb gekozen voor het allerbeste, een sport wellness! Ik dacht: Ik maak het sporten leuk voor mezelf. En ik verdien die luxe ook gewoon. Nou, dat had ik voorheen nooit gedaan! Ik zeg ook niet meer dat ik niet dik wil zijn. Nee, ik wil slank en gezond zijn. Zo houd ik de focus op wat ik wel wil.

‘Een bedrijf is meer waard als het niet afhankelijk is van de eigenaar.’ Nog een tip die Michael ons gaf tijdens de Masterclass. En zeker op mij van toepassing. Mijn man en ik willen in de toekomst drie maanden gaan reizen. Ik ga me er nu op richten, dat alles binnen ons bedrijf gewoon doorloopt als wij voor een langere periode aan de andere kant van de wereld zitten.

Ik ben zelf best kritisch en heb oog voor detail. Ik vind Michaels online programma mooi en compleet. Alles is altijd op tijd online. Hiermee is dit het meest professionele programma dat ik tot nu toe gevolgd heb. Ik raad het iedereen aan.’