“Mijn leven is maakbaar!”

Patrick Middelkoop – Architect

Ik volgde Michael al langere tijd via Facebook en in 2015 ontmoette ik hem tijdens de Masterclass Persoonlijke Kracht waar ik aan deelnam. Ik werd gegrepen door zijn natuurlijke manier van vertellen. Juist doordat hij vanuit zijn eigen ervaringen spreekt en zelf ook het een en ander heeft meegemaakt is hij heel geloofwaardig. Hierin onderscheidt hij zich voor mij van andere inspirators.

Ik werd op die dag in mei in ieder geval wakker geschud.

Het grote inzicht dat mijn geluk samenhangt met mijn eigen gedachten en ik mijn eigen leven kan inrichten hoe ik het wil, maakte dat ik nog meer van Michael wilde leren. Een skypesessie volgde. Ik had destijds een zakelijk probleem met een familielid, waar ik al jarenlang een oplossing voor zocht. Dit kostte me bakken met energie. Door de juiste vragen te stellen heeft Michael me doen inzien dat ik ook anders naar dit ‘probleem’ kan kijken.

Opeens begreep ik dat ik die ander niet kan veranderen, wij ieder een eigen waarheid hebben en ik er ook voor kan kiezen dingen te accepteren zoals ze zijn. Dit bracht me zoveel rust. Deze casus bleek niet een op zichzelf staand iets. Het werd het recept voor alle tegenslagen in mijn leven. Door anders te kijken zie ik het als ervaringen waar ik lering uit kan trekken. De manier waarop ik nu met dingen omga, zowel zakelijk als privé, is drastisch veranderd. Ik blijf er niet meer in hangen, analyseer, kies voor een positieve mindset en ga door.

Omdat ik er niet genoeg van kon krijgen, schreef ik me in 2016 samen met mijn vrouw in voor Your Roadmap to Success & Happiness. We hebben een groei doorgemaakt op persoonlijk vlak. Juist om dit met z’n tweeën te doen vond ik van essentieel belang.

We zijn samen anders naar ons leven gaan kijken.

Om elke dag duidelijk te kiezen met welke energie ik de dag tegemoet ga, sta ik ’s morgens een uurtje eerder op om hard te lopen of te schrijven. Aansluitend mediteer ik buiten aan het water en maak ik een foto van de zonsopkomst.

De dag overkomt me niet meer, ik sta zelf aan het roer. Ik ben niet alleen een leuker mens geworden, voor mezelf en voor anderen, maar ook een betere architect.

Door het ‘leef je mooiste leven!’ te ervaren ben ik nu ook beter in staat opdrachtgevers te begrijpen en te helpen in de aanloop naar de bouw van bijvoorbeeld hun droomhuis. Ik kan me veel makkelijker in de ander verplaatsen. Dit is ook terug te zien in de cijfers, mijn omzet is verdubbeld. Nee, ik had deze reis met Michael niet willen missen en ben dankbaar voor de overstap op deze trein.